onsdag, augusti 29, 2007

Veckomatsedel v. 34

Det blev en dålig mat-vecka förra veckan. Först hade vi födelsedagsmiddag på måndagen med lite gäster (då vi bland annat åt en variant av detta). Sedan hade jag introduktions-träff för flexkurserna både tisdag och onsdag kväll, mitt i middagstid. Och på torsdagen försvann Emil på konferens ett par dar och jag och ungarna gästade syster Madde för både lunch och middag. Så det har blivit förhållandevis lite mat lagad och fotad denna vecka. Men dessa fastnade på bild dock:
Tomatsås och pasta med fetaost
Verkligt snabb och enkel mat. Koka pastavatten, koka tomatsås (finns en enkel variant i början av det här receptet) och strö över fetaost - färdigt! :)

Bräckt kassler med kokt potatis och champinjonsås
Koka potatis och bräcka kassler blir det ju inget recept på ;). Såsen är en skiss.. som vanligt. Stek valfri skivad svamp i smör, salta och peppra. Slå över grädde av valfri fetthalt (går även med mjölk). Färgsätt ev. med lite soja och smaksätt med lite persillade (eller vanlig persilja och salt om det behövs). Toppred och servera.

Gräddig pasta och ugnstekt lax med timjan och vitlök
Bekvämt sätt att tillreda en halv laxsida. Passa på att köpa och fylla frysen när kilopriset är bra i affären. Det gjorde jag förra veckan. :D
Dra ur ev. ben ur laxen och lägg den sedan med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta och peppra över laxen. Häll lite(en tre matskedar?) olivolja i en skål och pressa ned en stooor eller två mindre klyftor vitlök däri. Ringla sedan över laxen och krydda med torkad timjan. In i ugnen, 225 grader i .. hrm.. 20-25 minuter? Beror på hur tjock laxen är och om den hunnit tina helt från frys-äventyret.
Pastan var riktigt enkel-varinaten. Kokade pasta, slog av vattnet, hällde matgrädde över pastan direkt ned i kastrullen, salt och peppar och sedan massor av färskriven parmesan som fick smälta och "gräddiga" till pastan. Det var snabbvarianten. Finvarianten gör man genom att låta matgrädden koka ihop med kryddor och tjockna något innan man slår den över nykokt pasta och strör över parmesan. Så vet ni det... ;)


Dålig vecka som sagt, och jag tog lärdom och har planerat denna vecka bättre. Det behövs med alla dessa labbar och möten kvällstid som både jag och Emil har. Så veckomatsedeln är utprintad och sitter på kylskåpet. I måndags åt vi en gratäng med gröna linser och potatis. Emil tyckte att det var något av det godaste någonsin tror jag, såsom han lovordade den. Fortsättning följer... :D


Ps. Ni har väl inte missat att det hamnar en tag med ordet "veckomatsedel" här nedanför. Trycker man på den får man fram fler inlägg i den kategorin.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida