Recept: Skink- och ostfylld kesocannelloni i tomatsås
Det här är riktigt gott! Lite pilligt, men det går fort när man fått in knixen. Jag använder färdiga, torkade pastarör från Barilla, som borde finnas i alla större matvarubutiker. Men annars kan man använda färska lasagneplattor eller torkade som man kokar snabbt i rikligt med vatten, bara så att de blir så pass mjuk att man kan rulla ihop dem.
Skinkan bör vara en riktigt god sort, för smaken på skinkan avgör liksom hela rätten. Ta en rökt om du gillar det, eller kokt om det är favoriten. Jag använde en rökt lönneberga-skinka, för den är god tycker jag.
Osten tar man fetthalt efter samvete. Jag använder en påse med färdigriven, men det går bra att riva själv också.
Keson liksom smälter ihop med ost och skinka och gör sig otroligt bra i den här rätten. Även om du inte gillar keso så gillar du nog detta. Så kan man känna sig lite nyttig också.. ;)
Skink- och ostfylld kesocannelloni i tomatsås, 4 portioner
Tomatsåsen:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
3 mogna, härligt röda (kvist)tomater, hackade
1 grönsaksbuljongtärning
svartpeppar
socker
1-2 tsk torkad basilika
Stek lök och vitlök i lite olivolja, får inte vara för varmt - inte bränna löken! I med tomaterna och buljontärning, låt koka ihop under några minuter. Krydda och smaka av. Salt brukar inte behövas eftersom buljongen är salt.
Under tiden som tomatsåsen puttrar blandar du 250 g keso (en liten burk), kanske 100g strimlad skinka och 150 g riven ost i en skål. Salta och peppra direkt ned i skålen.
Tomatsåsen färdig? Smakar den gott är den färdig. Häll det mesta av tomatsåsen i en ugnsform, men spara kanske 1 dl i kastrullen.
Ta fram pastarör (eller lasagneplattor). Den här röran räckte till precis 12 pastarör, och jag gissar att den räcker till betydligt färre lasagneplattor eftersom rören är små. Fyll pastarören med kesoröran. Lättast tycker jag att det är att ha ut kesoröran på en ren bänk eller en skärbräda och sedan trycka pastarören över så att det trycks in röra i rören. Rörigt? *s* Först från ena änden och sedan vänder man på röret och trycker från andra änden. Det går fort, jag lovar! :D
När man fyllt ett rör lägger man den på tomatsåsen i formen och fyller på allt eftersom. Ta den sista tomatsåsen och fördela över rören så gott det går. Det behöver inte täcka allt. Avsluta med mindre än 100g färskriven parmesanost, eller annan italiensk hårdost. Strö det över pastarören, och nu ska helst alla rören täckas ordentligt. In i ugnen, 200 grader i 20minuter... eller tills färdigt.
Ät med grönsaker i mängder och kanske nybakt dinkelbröd. Den färska vitkålen är ju såå god nu, så det är också ett förslag. ;)
Skinkan bör vara en riktigt god sort, för smaken på skinkan avgör liksom hela rätten. Ta en rökt om du gillar det, eller kokt om det är favoriten. Jag använde en rökt lönneberga-skinka, för den är god tycker jag.
Osten tar man fetthalt efter samvete. Jag använder en påse med färdigriven, men det går bra att riva själv också.
Keson liksom smälter ihop med ost och skinka och gör sig otroligt bra i den här rätten. Även om du inte gillar keso så gillar du nog detta. Så kan man känna sig lite nyttig också.. ;)
Skink- och ostfylld kesocannelloni i tomatsås, 4 portioner
Tomatsåsen:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
3 mogna, härligt röda (kvist)tomater, hackade
1 grönsaksbuljongtärning
svartpeppar
socker
1-2 tsk torkad basilika
Stek lök och vitlök i lite olivolja, får inte vara för varmt - inte bränna löken! I med tomaterna och buljontärning, låt koka ihop under några minuter. Krydda och smaka av. Salt brukar inte behövas eftersom buljongen är salt.
Under tiden som tomatsåsen puttrar blandar du 250 g keso (en liten burk), kanske 100g strimlad skinka och 150 g riven ost i en skål. Salta och peppra direkt ned i skålen.
Tomatsåsen färdig? Smakar den gott är den färdig. Häll det mesta av tomatsåsen i en ugnsform, men spara kanske 1 dl i kastrullen.
Ta fram pastarör (eller lasagneplattor). Den här röran räckte till precis 12 pastarör, och jag gissar att den räcker till betydligt färre lasagneplattor eftersom rören är små. Fyll pastarören med kesoröran. Lättast tycker jag att det är att ha ut kesoröran på en ren bänk eller en skärbräda och sedan trycka pastarören över så att det trycks in röra i rören. Rörigt? *s* Först från ena änden och sedan vänder man på röret och trycker från andra änden. Det går fort, jag lovar! :D
När man fyllt ett rör lägger man den på tomatsåsen i formen och fyller på allt eftersom. Ta den sista tomatsåsen och fördela över rören så gott det går. Det behöver inte täcka allt. Avsluta med mindre än 100g färskriven parmesanost, eller annan italiensk hårdost. Strö det över pastarören, och nu ska helst alla rören täckas ordentligt. In i ugnen, 200 grader i 20minuter... eller tills färdigt.
Ät med grönsaker i mängder och kanske nybakt dinkelbröd. Den färska vitkålen är ju såå god nu, så det är också ett förslag. ;)

Etiketter: recept
20 kommentarer:
*mums* Det där ska jag prova så snart jag har lyckats lägga vantarna på pastarör. Det låter som en pastarätt helt i min smak *kesogalning*
Gott! Det här receptet ska jag prova, tack!
Kram
Dina recept och menyer är så vansinnigt inspirerande och ser så fantastiskt goda ut!! Jag sitter och dreglar varenda gång...vet din familj vilken lycka det är att ha dig som "kock"??
Kram Anniz
Mmmm vilka goda recept du lägger ut här, har inte testat än men det kan bara vara gott!!!
Hej!
Jag gjorde din grönsakspaj och den var sååå god. Till den hade vi bönsallad m dressing och jag kan bara säga att vi åt så magen stog i fyra hörn! :) Tack för recepten!
Man blir ju så sugen varje gång man hamnar här. Farligt! :D
Medföljer ett styck kock också?
vad jag letade efter, tack
[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Idle Downloads With NZB Downloads You Can Quickly Search High Quality Movies, PC Games, MP3s, Applications & Download Them at Maxed Out Speeds
[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup Search[/B][/URL]
Profit conclude the unpitying with two backs casinos? earshot out this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] manual and wing it stigmatize online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] recommendation at http://freecasinogames2010.webs.com and win first genially misled !
another extract of the month [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] anticipate is www.ttittancasino.com , because german gamblers, consent to haven unfettered online casino bonus.
[url=http://www.23planet.com]casino[/url], also known as settled casinos or Internet casinos, are online versions of old hat ("crony and mortar") casinos. Online casinos approve gamblers to pick up sphere a adverse in and wager on casino games about the Internet.
Online casinos customarily embark on aside on the change odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos contend higher payback percentages as a countermeasure with a instant of belief m‚echelon automobile games, and some promulgate payout viands audits on their websites. Assuming that the online casino is using an fittingly programmed indefinitely bountiful generator, pr‚cis games like blackjack coveted an established household edge. The payout dispense as a replacement pro these games are established at immediate the rules of the game.
Uncountable online casinos sublease or overnight bag their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Prevailing Trick Technology and CryptoLogic Inc.
I was able to find good information from your blog articles.
my homepage onlinecasino2013.Blogspot.nl
I love what you guys tend to be up too. This kind of clever work and exposure!
Keep up the wonderful works guys I've included you guys to my blogroll.
my blog ... 50statescasino usa online casinos
Hello, all is going sound here and ofcourse every one is sharing information,
that's really good, keep up writing.
my web blog ... online casino
Hello this is kind of of off topic but I was wondering if
blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
I'm starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
Here is my webpage - fenetre pvc prix
Thanks a bunch for sharing this with all people you really recognize what you are speaking about!
Bookmarked. Please additionally seek advice from my web site =).
We can have a hyperlink change agreement between us
Here is my homepage: parquet exterieur pas cher
It's not my first time to pay a visit this web site, i am visiting this web site dailly and obtain good data from here every day.
Also visit my weblog gagner de l'argent sur internet
I think this is оne of thе such a lot significаnt info for mе.
And i'm satisfied reading your article. However should statement on some basic things, The site taste is great, the articles is in point of fact nice : D. Just right process, cheers
My web-site ... porte de garage sectionnelle sur mesure
It's a pity you don't have a donate button! I'd certainly donate to this superb blog! I guess for now i'll settle for bookmarking and adding your
RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this site
with my Facebook group. Chat soon!
my weblog ... jackpot 6000 gratis (nova-social.dti.unimi.it)
Nice post. I used to be checking constantly
this weblog and I am impressed! Extremely useful information specially the
ultimate section :) I deal with such info a lot.
I was looking for this certain info for a very lengthy time.
Thank you and best of luck.
Also visit my page; Order Garcinia cambogia formula
electronic cigarettes, e cigarette, electronic cigarettes reviews, electronic cigarette reviews, electronic cigarette, best electronic cigarettes
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida