fredag, augusti 17, 2007

Recept: Pasta typ Carbonara (veg.)


Pasta typ Carbonara, till drygt 3 per. eller 2 hungriga:

1/2 halv gul lök
3 klyftor vitlök
70 g färsk babyspenat (en sån där liten påse från Ica)
1 dl grädde, valfri fetthalt (jag använde matlagningsgrädde)
1 äggula
salt & svartpeppar
färskriven parmesan, gärna 100g

Valfri pasta, men spaghetti är godast tycker jag, kanske 300gr?

Hacka löken och vitlöken. Hetta upp lite olivolja i en panna och stek löken på medelvärme tills den är glansig och fin. Inte för varmt, inte bränna löken! Sedan i med den sköljda spenaten och salta och peppra. När spenaten krymt ner så häller du på grädden, låter det koka upp och rör sedan i äggulan. Rör hela tiden tills det hela tjocknat något, och då rör du i den al dente kokta pastan direkt i pannan, strör över parmesanen och serverar genast! Pepparkvarnen får gärna göra sällskap till bordet, tillsammans med mycket grönt och gott bröd. :)

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida