fredag, september 21, 2007

Erkännande?

Jag måste göra vissa klargöranden eftersom den här bloggen tidvis visar en ganska enformig bild av mig och mitt som skapar vissa missuppfattningar.

Nr 1: Kaffet
Jag har förstått att vissa knappt vågar bjuda mig på kaffe efter mitt skrivande. Och även om jag bäst gillar att brygga mitt kaffe själv, på mitt vis och har väldigt bestämda åsikter om hur det ska göras, så är jag ändå knappast kräsen. Kaffe är ju kaffe liksom, och jag dricker det nog nästan hursomhelst. Jag kan t.o.m. värma gammalt och bränt kaffe i micron när jag behöver en kopp snabbt och inte hinner brygga nytt.
Så räds icke mer... ;D

Nr 2: Tålamodet
Jag är absolut ingen övermänniska på något sätt eller vis. Jag skäller, hotar, fräser, suckar, gnäller och gör MASSOR av fel med mina barn. Och precis som alla andra föräldrar så försöker jag undvika att hamna i dem där tråkigt bråkiga situationerna. Men det händer, för jag blir också trött, stressad och less.
Förra veckan hade vi en sån kväll. Alldeles för mycket skolarbete som släpade efter och mycket egenansvar för barnen, eftersom Emil jobbade med badrummet tillsammans med snickare flera kvällar. Så skulle bara barnen nattas och sedan ääntligen skulle jag få sätta mig ned med skolböckerna och hinna läsa lite innan läggdags. Fast äldsta sonen var inte alls av samma åsikt. Trots att han var så trött att ögonen gick i kors och fötterna snubblade över varandra så kände han väl av mitt korta humör och vart ju tvungen att sätta den sidan till. Efter ett antal rundor upp och ned för trappan, då han väckt både lillebror och lillasyster( som sedan vägrade somna om) så lovade jag sonen med mindre milda ordalag att hans nyinköpta lego-motorcykel skulle hamna i soporna om han inte la sig i sängen och var tyst.
En rätt nedslagen Millan erkände sin överträdelse för maken som log i mjugg och glatt deklarerade att det var skönt att jag också hasplade ur mig såna hot.

Nr 3: Bönorna och barnen
Nej, mina barn äter inte allt. Äldsta sonen är knepigast för han vägrar tomat, paprika och en hel del annat i grönsaksväg. Båda barnen vägrar champinjoner och lök i större bitar. Yngsta äter än så länge "allt".... hon vet inte bättre. ;) Men jag lagar maten som jag gör ändå, de får peta bort det de inte vill ha. Och inte har de svultit ännu... ;) Bönor har faktiskt båda ätit med gott humör, fram tills häromdan då Måns tillkännagav att han inte gillade bönor längre. Så var det med det. ;)

Fler klargöranden/erkännanden kommer säkert i framtiden.... ;)

8 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Hej!
Mina barn vägrar också att äta allt möjligt till och från, så det känns skönt att veta att man inte är ensam :) Men jag tror fullt och fast på att om jag fortsätter laga olika sorters mat och att jag och mannen äter allt ( nästan ) så lär de sig så småningom. Och så hör man ju från dagis att där äter de minsann allt - så helt omöjligt kan det ju inte vara ;)

Trevlig helg!
*kram*
Jenny

12:27 em  
Blogger Ann-Sofie sa...

Dey bästa är väl egentligen att göra precis som du:laga maten utifrån hur den är tänkt att vara.Mina barn petar nästan alltid i maten men jag vägrar att äta köttbullar och makaroner varje dag:)
*kram*

2:06 em  
Blogger Alex sa...

Tack ;)

9:41 em  
Anonymous Anonym sa...

Öh, jag blir bara förvånad över att du förklarar dig. Du lever ditt liv, på ditt sätt. Har du fått klagomål?

1:33 fm  
Blogger Nikki sa...

Hej du!

Får jag länka till din sida från min blogg? Här fanns ju mycket trevligt att läsa om!

Kram

Nikki med Noah

3:49 em  
Blogger Millan sa...

jenny: tror också att barnen lär sig. Framförallt lär sig mina barn att det inte är något konstigt med olika slags mat, även om dem inte äter allt.
Fast de äter faktiskt det mesta, så jag klagar inte! :)

mamman: hehe, mina ungar jublar över fiskpinnarna de får på dagis, för sånt serveras inte hemma. ;)

alex: vassego! ;)

pyret: jo men du förstår att jag vill förklara mig på nåt vis. Även om de flesta förstår att livet inte är en så endimensionellt som det verkar i en blogg, så vill jag ändå försöka belysa livet från fler sidor. För min egen skull. Och för andras.
Jag har inte alls fått några klagomål, mest försynta undringar eller antydningar. Inte otrevligt på något sätt, men tillräckligt för att jag har känt att jag vill bredda den bild jag sänder ut.
Men absolut, jag ändrar inte mitt liv på något vis. Jag lever som jag alltid har gjort, med att försöka finna lyckan i nuet. Och jag ÄR lycklig, det hymlar jag inte med. Jag trivs otroligt med mitt liv, även om allt inte är perfekt. :)

nikki: Hej Nikki - klart att du får länka!
Hoppas att allt är bra med dig och din trio! :)

kram till er alla!

11:37 fm  
Blogger Busmamman sa...

Ha ha ha, sköööönt att höra Millan :D

9:34 em  
Blogger Millan sa...

busmamman: hehe, glad att underlätta för dig. ;D

9:52 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida