tisdag, maj 15, 2007

Intet nytt..

Jag vet, jag är en dålig bloggare just nu. Men livet i Fredriksdal är rätt stillsamt för tillfället. Körsbärsträdet har snart blommat över och plommonsnåren har redan släppt alla sina vita små blomblad som singlande snöflingor över hela gräsmattan. Äppelträdens blomknoppar spricker som jag skriver och kirskålen sprider sig ohämmat vid förrådets faluröda, solvarma väggar.

Inne i huset händer det grejer också. Fem femveckorsgamla kattungar som är överallt hela tiden och en tiomånaders tummeliten som lärt sig hasa fram på rumpan med en skrämmande fart. Tur att kattungarna kan springa fortare än hon hasar, men kattlådan och kattmaten står där den står - ständigt i lillfrökens intresse.

Mamman laddar för fullt för slutspurten på kemikursen. Månaden maj ut, och sedan är terminen över. Jag pluggar citronsyracykelns alla reaktionssteg och andningskedjans oklara förlopp under tiden som jag lirkar torrfoder ur bebisens grabbnävar.

Kattunge i riskzonen.
Som små skumrasktroll

Liam i sin nya häftiga frilla.
Måns ville också ha.
Visst är han lik moster Madde här!

6 kommentarer:

Blogger Ponder sa...

Åh vilka söta ungar du har, alla sorterna! :) Så fort kräkset är klart här kommer vi och hälsar på, så att storasyster blir nöjd. (Fast risken är väl att hon vill ha med sig en kissemiss hem...)

10:32 fm  
Anonymous Anonym sa...

Jag kan inte förstå varför kattmat ska vara så intressant ;) Nickis inte bara grabbar tag i torrfodret, hon verkar även GILLA det *urk*
Fina kort på söta barnen som vanligt! Lurviga kattungarna var jättegulliga, är det full rulle jämt på dom? Hur kattlådetränar man kattungar, eller sköter mamman det? Låter killarna kattungarna vara? Sebbe och Bella jagar Semlan för jämnan känns det som, fasar för hur det blir med kattungar här hemma....
Kram!

11:05 fm  
Anonymous Anonym sa...

massor av kramar till er alla, människor som katter. Vad söta alla är! Hoppas att det går framåt med kissekatter, kemi och kramgoa småttingar.

Kram

1:31 em  
Blogger Millan sa...

ponder: bra det, både L och M är så nyfikna på din E som jag berättat om. Å det är klart att E ska ha en kattunge.. ;)

sandra: Kattungarna har lärt sig kattlådan väldigt fort och lätt. Vi har gjort så att vi ställt lådan nära deras sovplats (en bäddad kartong i köket)och då har det gått av bara farten så fort de blivit rörliga.
L och M har fått börja röra kattungarna först när de började ta sig ur kartonger själva. Innan dess fick de _inte_ ta i dem, bara klappa de försiktigt när jag höll i dem. Men nu är ju kattungarna med överallt och pojkarna får busa med dem. De är försiktiga, för man förmanar ju hela tiden. Funkar bra! Det är ju bra att de lär sig att handskas med andra levande varelser och får förståelse för att man måste vara snäll, tycker jag.

johanna: kram till er med!! :)

1:44 em  
Anonymous Anonym sa...

Japp! Lika söt som sin moster!!

2:54 em  
Blogger Pernillas blogg sa...

Har sagt det förr å säger det igen, gulliga ungar!!!! kattungarna är inte så tokiga de heller... :D

vad ska du bli när du är färdigpluggad?

8:01 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida