fredag, april 20, 2007

Underligt

Vi har fått kattungar! Fem svarta små ludna bebisar. Två har vita nosar, tassar och magar. Två har lite, lite vitt under hakan och en är helt svart.

De föddes i spjälsängen för dryga veckan sedan. Och det är det här som är det underliga. Tre föddes på torsdagen. På förmiddagen. Till eftermiddagen kom Sivan (kattmamman) ned för trappan och åt och drack. Umgicks med oss en stund, fick klappar och beröm och hon kurrade så nöjt. Till kvällen tittade jag till de på vägen till sängen. Sivan låg där med sina alldeles nya tre och verkade nöjd med livet.

På fredag morgon tittade jag till katterna igen och nu var det plötsligt väldigt många små ludna huvuden som låg där och snuttade hos Sivan. Under natten hade det fötts två kattungar till, och alltså har kattungarna olika födelsedagar. Tre är födda torsdagen den tolfte och två fredagen den trettonde.

Underligt.

8 kommentarer:

Blogger Lallamen sa...

Måste ju vara ett klart bevis på att fredagen den 13:de kan vara en riktig turdag :-)
Så gulligt det låter med fem små knytten.

1:09 em  
Blogger Pernillas blogg sa...

:D Häftigt... Kattungar som är så söta å mysiga... tills de börjar jaga fötterna och klättra på benen på en då förståss... ;)

1:35 em  
Blogger Busmamman sa...

Lustigt :)
Men katter är ju lite lustiga...

6:33 em  
Anonymous Anonym sa...

ja men det var mystiskt. Så länge efter. Hm.

7:36 em  
Blogger Alex sa...

Det är så här:

Katter kan bli gravida med två hanar. De kan alltså ha två kullar i sig samtidigt. Signe födde en lördag fyra stycken underbara ungar. På måndag morgon när jag skulle säga hej då var där fem underbara kattungar. Svante (som han fick heta) kom från en annan kul och föddes alltså två dagar efter. Han föddes dessutom för tidigt, var väldigt liten, men oj vilken fajter! han såg minsann till att få i sig mat han med och övervann en hjärnskada som gjorde att han var svagare på ena sidan av kroppen.

Långt inlägg, men vad jag ville ha sagt är att det är mystiskt men faktiskt fullt naturligt i kattvärlden.

9:16 fm  
Anonymous Anonym sa...

Men åh vad gulligt!!! Vi ska ta en kull på vår Semla innan hon kastreras (steriliseras?)Tänkte låna hem en massa böcker på bibblan först för jag har noll koll på kattförlossningar och kattungar *ler*
Semlan är ju halvskogis och hennes tilltänkta partner (en helskogis) flyttade hem till sin nya matte och husse igår, han är alltså prick 12 veckor. Vår katt är 5 månader nu så det dröjer ju innan hon kommer bli mamma :)
Du måste lägga upp bilder på sötnosarna!
Kram!

3:44 em  
Blogger Cina sa...

Å vad härligt med småkattungar! Jag vill också ha!!

8:49 em  
Blogger Minianna sa...

Åhhh, mysigt med kattungar!!!! Alexandra är nog spekulant, :O)

Häftigt att det blev två födelsedagar, visste inte ens att det kunde bli så!

Ser fram emot bilder längre fram!! gosigt!!

Kramkram

7:04 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida