onsdag, juli 18, 2007

Recept: Lenas spaghettisås

Lenas spagettisås

(Ur "Nya Annas mat" Albert Bonniers förlag )

Ett väl tilltaget recept, även för oss som är två vuxna och tre barn som både ska ha middag och lunch ( vi äter "alltid" gårdagens middag till lunch, E tar med matlåda).
Anna tipsar om att använda överbliven sås i en lasagne och på så sätt ha mat till en annan dag också.

(8-10 personer)

Ingredienser:
3 stora hackade lökar
1-2 msk olivolja el smör
2 burkar à 400 gr krossade tomater
1 kg skalade grovrivna morötter
½-1 tomatburk vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 tsk oregano
1 burk creme fraiche
hackad persilja


Börja med att fräsa löken i olja eller smör i en stor gryta.
Lägg i krossade tomater, grovt rivna morötter, buljongtärningar, tomatpuré och oregano.
Späd med vatten.
Koka allt under lock i ca 30 min.
Rör ner creme fraiche, koka upp och smaka av med salt eller örtsalt.
Servera såsen med mycket hackad persilja till.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida