Recept: Hamburgare i bröd
Min variant av nötburgare i bröd.
Hamburgare - 12st
800g nötfärs
1 stor gul lök, finhackad
1 msk oxfond eller annan buljong
1 msk chilisås (går bra med sötsur)
1 tsk valfri grillkrydda (eller så tar du extra mycket av de andra kryddorna + lite paprikapulver och kanske lite, lite socker)
1 tsk chilipulver
cayennepeppar (försiktigt - det är starkt, och gott!)
svartpeppar
3 pressade vitlöksklyftor
1 dl matgrädde
1 ägg
Blanda ihop alla ingredienser och rör ihop till en smidig färs, sist i med ägget. Vält ut färsen på en lätt oljad köksbänk eller lite fuktig med kallt vatten. Kallt vatten på händerna också. Forma färsen till en rulle och dela i tolv delar med kniv. Platta till bitarna till burgare, och gör de gärna lite gropiga i mitten. Då reser sig inte burgaren i mitten när du steker den, och tillbehören trillar inte av sen när du ska stapla burgare. Stek eller grilla dem en tre minuter på varje sida.
Sås 1:
1 del ketchup
1/2 del HP-sås
Rör ihop.
Sås 2:
2½ dl yoghurt
2 tsk senap, valfri
3 pressade vitlöksklyftor
Rör ihop.
Servera burgarna med cheddarost, ruccolasallad, tomatskivor, rå gul lök i skivor, saltgurka och såserna. Förslagsvis även ugnsstekt potatis och morot som skurits till stavar. Brödet är ett vanligt vitt hembakt (fast mest dinkel i) som jag formade till större, platta bröd, penslade med mjölk och strödde över en blandning av skalade sesamfrön och linfrön. Var faktiskt väldigt gott med linfrön på, som vart lite rostade.
Gott, gott, gott!!

Hamburgare - 12st
800g nötfärs
1 stor gul lök, finhackad
1 msk oxfond eller annan buljong
1 msk chilisås (går bra med sötsur)
1 tsk valfri grillkrydda (eller så tar du extra mycket av de andra kryddorna + lite paprikapulver och kanske lite, lite socker)
1 tsk chilipulver
cayennepeppar (försiktigt - det är starkt, och gott!)
svartpeppar
3 pressade vitlöksklyftor
1 dl matgrädde
1 ägg
Blanda ihop alla ingredienser och rör ihop till en smidig färs, sist i med ägget. Vält ut färsen på en lätt oljad köksbänk eller lite fuktig med kallt vatten. Kallt vatten på händerna också. Forma färsen till en rulle och dela i tolv delar med kniv. Platta till bitarna till burgare, och gör de gärna lite gropiga i mitten. Då reser sig inte burgaren i mitten när du steker den, och tillbehören trillar inte av sen när du ska stapla burgare. Stek eller grilla dem en tre minuter på varje sida.
Sås 1:
1 del ketchup
1/2 del HP-sås
Rör ihop.
Sås 2:
2½ dl yoghurt
2 tsk senap, valfri
3 pressade vitlöksklyftor
Rör ihop.
Servera burgarna med cheddarost, ruccolasallad, tomatskivor, rå gul lök i skivor, saltgurka och såserna. Förslagsvis även ugnsstekt potatis och morot som skurits till stavar. Brödet är ett vanligt vitt hembakt (fast mest dinkel i) som jag formade till större, platta bröd, penslade med mjölk och strödde över en blandning av skalade sesamfrön och linfrön. Var faktiskt väldigt gott med linfrön på, som vart lite rostade.
Gott, gott, gott!!

Etiketter: recept
5 kommentarer:
Vilket underbart fint kakfat! Jätetfitn! Ja alltihopa var fint ;-)
Mums!
Vilka otroligt fina bilder du har i bloggen! Du är verkligen en duktig fotograf!
Kram!
Grattis i efterskott till lilla 1åringen! Härliga fina kalasbilder! :D
Det där hamburgerecepted blir det till hockeyn på Torsdag!!
Kristian
vad jag letade efter, tack
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida