fredag, augusti 10, 2007

Son-fritt

Så, sorry att det dröjde. Ibland är det svårt att hitta både tid och ork att sitta vid datorn, men nu så.

Vi har haft några riktigt mysiga dagar. Farfarn och Lillan tog med sig sönerna igår morse och åkte på husvagnssemester över natten. Kvar hemma var jag, Emil och Nora så vi satte oss i bilen och körde upp till Gysinge. Gick och kikade på allt fint och kom därifrån med fler idéer och tankar. Lunch intogs på Gysinge Värdshus, och det kan vi helt klart rekommendera! Sedan åkte vi vidare till Valbo köpcentrum och gjorde flera fynd på rean.. och nååågra inköp som inte var på rea. ;) Och så slutligen tog vi nya e4:an hem till Uppsala igen. Nora, som i vanliga fall inte är så där störtförtjust i att åka bil några längre sträckor, var som en sol hela dagen. Sov i bilen både upp och ner, charmade de andra lunchgästerna på värdshuset och hasade runt i en och annan butik när hon ledsnat på att sitta i vagnen. Mys! Kvällen hemma blev lugn, liten prommis i dimman.

Idag startade vi tidigt. Mest grejat i badrum och tvättstuga. Ätit lunch i lugn och ro, utan stojande bröder. Dessutom latat oss med kaffe och ett par partier vändtia efter lunchen. Det går inte att spela kort när sönerna är hemma... de vill bara vara med och spela på sitt sätt. ;) Mysigt det med.

Och sen när sönerna kom hem igen på eftermiddagen så är ju det också sådär urhärligt att få hem dem igen. Få lyssna hur deras mini-semester varit och kramas lite. Fast som oftast när de sovit borta (mindre sömn och mer socker gissar jag ;)) så är de ju oftast omöjliga till kvällningen. Mycket trötta och stökiga söner till middagsbordet och sedan vid nattningen. Men jag flydde fältet och åkte och storhandlade istället. :D

Så nu storhandlat och veckomatsedel skriven. Allvaret och vardagen är åter tillbaka. Jag jobbar nu i helgen och Emil börjar jobba på måndag. Jag och pojkarna har ett par veckor till innan våra skolor kommer igång, och sedan har vi en fullspäckad höst att se fram emot. Både roligt och lite jobbigt på en och samma gång.

Bilder från dagen:

Spiken var visst av sämre kvalité, vi fick dra ur både en och annan som envisades med att kröka sig. För det måste vara spiken och inte spikaren som det var fel på.. eller hur. ;)
Nora hjälpte till hon med. En hejare på att sortera spik... över heeeela golvet! :D
Det gäller att hålla tungan rätt i mun... ;)

5 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Duktiga ni är! :-)

9:47 fm  
Blogger Ann-Sofie sa...

Det blir säkert hur fint som helst när ni är klara, vad duktiga ni är som fixar och donar.Visst är det mysigt att kramaas efter att man varit åtskiljda från sina kids.Dottern kom hem igår efter att varit på ridläger och det tog säkert 10 minuter innan tjafset var igång...11åringar kan vara svåra;)

1:31 em  
Anonymous Anonym sa...

Mysigt för killarna med en liten semester! Och skönt för er med lite avlastning kan jag tro? Fast i o för sig så verkar ni vara världens piggatse och flitigatse människor! Imott nästa liv ska jag också vara en sån där duktig! :)

4:07 em  
Blogger Pernillas blogg sa...

Flitiga som små myror ;) Kul att grabsen haft det bra på minisemestern, myspys att få hem dem igen...

8:17 em  
Anonymous Anonym sa...

Ett barn hemma även här över helgen, och vilken skillnad det är när man är ute osv...Allt blir lite smidigare, men som jag sa till maken, också lite tristare, de stora barnen är ju mer sällskap!! Vad fint ni verkar få det, och vilken duktig liten hjälpreda :)

Kram Anniz

7:58 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida