tisdag, januari 16, 2007

The never ending story..

Feberfritt iaf. Liam, Måns och Nora snorar ordentligt och jag hostar och har ont i halsen. Så några dagar till gissar jag att det håller i sig.

Hela förmiddagen har gått redan, och snart dags att plocka fram lunchen. Tycker att jag rusat runt hela morgonen och ändå har man inte hunnit med någonting. Frukost, förmiddagsfika, kläder på tre barn, blöjor på två, kläder på mamman, borsta allas tänder, borsta mammans hår, bädda alla sängar, plocka undan disken, torka bord och bänkar, starta diskmaskin, hjälpa till och bygga flexi-trackbana, starta en tvättmaskin, vika tvätt, sjunga sång för bebben, amma, sortera strumpor. Nu förtjänar jag en kopp kaffe sittandes!

Herregud, bara att sortera strumpor för en familj på fem är ju närmare en 25%-tjänst! Ett par strumpor per person används ju varje dag. Det blir 5*7 par strumpor på en vecka. Det blir 35 par strumpor på bara en vecka (och då antar vi dessutom att inte någon lyckas blöta ned sina och får använda två par på en dag). 35 par strumpor på en vecka blir 70 enskilda strumpor som ska paras ihop till par. Ja - det tar tid! Och dessutom är ju Liams och Måns strumpor så pass lika i färg och storlek att man får vara ganska noggrann så att man inte parar ihop dem fel.
Annars står man där tidigt en morgon, stressad påväg till samlingen på dagis och svär över att Måns ena strumpa passar perfekt och den andra är alldeles för stor för att slita fram ett nytt par som ser likadant ut (true story ;)).
Trots att jag alltid sett mig själv som en höst- och vintermänniska, så kommer jag på mig själv att längta efter varmare, strumpfritt väder.

Men nu är strumporna (för dagen) sorterade och kaffekoppen rykande varm och gudomlig. Och sooolen skiner!! :D

4 kommentarer:

Blogger Unknown sa...

Du lade i alla fall till ett "the" i din rubrik... ;-)

Jag har fullkomlig panik på Stefans strumpor eftersom han endast har svarta men olika fabrikat... Så jag (och han ibland också visserligen) får stå och verkligen anstränga mig för att para ihop dem rätt! Tacka vet jag mina egna mönstrade strumpor, de är lätta att para ihop!

3:53 em  
Blogger Millan sa...

Lillasysteryster: känner igen sååå väl! Exakt samma här - E har typ bara svarta och mörkblåa strumpor som ser nästan likadana ut.
E är bannlyst från strumpsorteringen här hemma (efter tidigare felaktiga ihopparanden). Då får han göra nåt annat istället; dansa runt med dammsugar'n eller nåt. ;)

6:00 em  
Blogger Busmamman sa...

Åh vad jag känner igen det där!
Men du verkar ta det med ro go-Millan :)

8:46 em  
Blogger Carolina sa...

Åååh vad härligt att få sitta ned efter en sådan halvdag. Hoppas du hann njuta lite av kaffet, sittandes lite med solen i ansiktet. Här bara regnar och blåser det.

8:53 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida