tisdag, december 12, 2006

Ajaj

Att saker ska in i munnen på små bebisar är ju inget konstigt. Så är det ju under människans första levnadsår (och även ett bra tag efter det ;)). Allt ska det sugas, smackas, kännas och smakas på. Så och med Nora. Men de sista dagarna har vi märkt något av en förändring i hennes beteende. Hon är om möjligt ännu mer benägen att få in saker i munnen och har nu dessutom börjat tugga på allt.

Tänder på gång kanske? Ja, det vet vi inte... säkert dröjer det någon månad till. Hon dreglar inte och ingen liten sylvass kant eller minsta lilla risgryn har visats sig ännu. Men jag vågar nog påstå att det kliar lite, i tandköttet på lilla fröken.

Häromkvällen upptäckte hon en ny sak. Jag ammade henne i sängen i vanlig ordning. Nora snuttade på i lugn och ro med ena handen fast placerad på bröstet i någon slags revirmarkerande handling. Antaligen blev hon väl mätt... och lite uttråkad, för plötsligt hugger hon tag i bröstvårtan i full kraft. Nej inga tänder ännu, men jag kan lov att den där tandköttranden är ganska hård i a f, helt klart tillräckligt hård. Och sen vrider hon huvudet så långt hon kan, i ett försök att förlänga min bröstvårta med en decimeter? Resultatet blir ju givetvis att jag skriker rakt ut i smärta. Då släpper hon förvånat bröstet, tittar upp på mig med sina stora blå och... skrattar!
Lilla, lilla trollunge! ;D

Å gissa vad skoj hon ska få när tänderna faktiskt dyker upp och hon kan få mamman att skrika ännu högre. Snart så... på självaste Lucia blir ju Nora 5 månader och då är vi nog nära tandsprickning.

12 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Känner igen det där väääldigt!
Nike bits gärna, om än bara med tandkötet här med, och aaaaj vad ont det göööör!
Och så flinar hon *s*
Det borde närma sig med tand här med för det dregglas något kopiöst & klira i munnen på lill-täva.

11:27 fm  
Anonymous Anonym sa...

Ojoj! Vet hur det känns, min lilla började bitas med tänderna, rejält och det gjorde ONT! Dock tappade hon intresset för amningen i samma veva (runt 10 månader) som tur var....Roligt att stoppa allt i munnen är det dock ff och hon är ett år nu.

Kram Anniz

11:35 fm  
Anonymous Anonym sa...

Hihi, lilla busan! Nickan gjorde så tidigare, jättekul att bita mamma i bröstet, men nu nafsar hon lite löst ibland bara för att se mig hoppa till haha!
Hon ammar ju nästan bara på nätterna och då är hon väl så trött tack och lov ;)

N dregglade och stoppade in saker i munnen i månader innan det dök upp någon gadd! Hon var rätt sen med tänder, runt 8 mån tror jag. Nu har hon precis fått sin femte :)
Kram!

11:49 fm  
Blogger Unknown sa...

AJ! Precis så där gör Isak också... Det gör snoront!

11:59 fm  
Anonymous Anonym sa...

Ja, det där med amningen känns igen alltför väl. Aj, vad ont det gör! Det var inte särskilt längesedan jag skrev ett liknande inlägg i min blogg. http://guinevere.blogg.se/160606203318_amning.html#comment

Kram, Sanna

12:43 em  
Anonymous Anonym sa...

Fördelen med flaskmatning är att man slipper det där. Loke är också på gång med något. Det tuggas på allt just nu (zebra-öra är mumsigast) och bitring är beställd!

Grattis i förskott Nora, på 5 månadersdagen

12:54 em  
Anonymous Anonym sa...

Det är ju verkligen inte skönt när de små busarna gör så.. Ajjjj...

2:08 em  
Anonymous Anonym sa...

J stoppar också akkt i munnen. med ; var vi bortskämda, han åt nästan inget olämpligt medan J äter ALLT! Ett evigt passande o dammsugande ;)

6:47 em  
Blogger Carolina sa...

Ja inte är det skönt! Och det är inte så lätt att resonera med en femmånaders ;)

8:17 em  
Blogger Nina sa...

Vilken busunge :) Ja, dom har en del hyss för sig små som dom är...

9:22 em  
Anonymous Anonym sa...

Ville bara önska er en trevlig Lucia!
Kram

11:26 fm  
Anonymous Anonym sa...

aj. Jag är skonad *tar i trä* trots att tänderna här har kommit. Är hon redan 5 månader? Tänk vad tiden går.
kram och hoppas att ni haft en bra lucia.

8:02 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida