onsdag, november 01, 2006

Pepparkakan

Recept: Mjuk pepparkaka
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1½ dl gräddfil
1½ tsk mald ingefära
1½ tsk malda nejlikor
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt grädfilen, smöret, kryddorna och mjölet blandat med bakpulvret. Häll i en smord form på ca 1½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter i 175 grader. (Grädda hellre liiite kortare än för länge... )

Glasyren hade jag tänkt att göra av florsocker och "pepparkaks-kryddorna", men nejlikorna räckte bara till själva kakan. Så det blev ett annat litet hop-kok. Rejält med florsocker i en skål, lite oboy, kardemumma och kanel. Smakade mums! Hällde över kakan utan att ta den ur formen och strödde sedan över chokladströssel till sönernas stora glädje. In i kylskåpet tills härligeten stelnat och sedan var det kalas. =)

4 kommentarer:

  1. Anonym7:44 fm

    Men åh tack snälla för receptet! MUMS, jag tänkte baka idag men allt det där har jag förstås inte hemma så det får bli nåt annat!//M

    SvaraRadera
  2. Anonym8:49 fm

    Tack för receptet! Det får det bli till helgen. Låter supersmarrigt!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Anonym3:28 em

    Utskrivet och klart! Tack för receptet, ska genast provas :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Anonym5:43 em

    Åh mums. Tack för receptet. Skal helt klart testas!

    SvaraRadera