måndag, januari 30, 2006

Vilsen

Jag är som en kalv för första gången på grönbete. Förvirrad och kanske lite rädd för min nyfunna frihet.
Sitter på ett café och äter lunch. Lektionen är slut och jag ska hämta barnen på dagis om en timma. Jag borde tycka att det är skönt, underbart härligt att bara kunna sitta i lugn och ro på ett café! Men jag tittar mig osäkert omkring. Det känns ovant... och konstigt! Jag saknar helt enkelt mina barn. Försöker läsa några rader till i kemiboken, men finner inte ro.

Snart kanske kommer jag in i den nya vanan. Värdesätter mina fritimmar då jag bara kan vara... vuxen? Så småningom kommer jag nog att njuta av en barnfri lunch, kanske t.o.m. spritta av glädje som den där kalven på grönbete.

Jo just det, dagis funkar bra och båda barnen trivs.

torsdag, januari 26, 2006

Repris

Idag efter dagis har vi bakat kakor, kokostoppar. Precis som Runda Tanten gör i boken som vi läser _varje_ kväll just nu.
Liam hämtar en till kaka, tar en tugga och säger sedan allvarsamt:
- Mm, den här kakan var OCKSÅ god!
Klart man måste äta flera kakor för att kolla att alla håller samma kvalitet. *s*


Kopierar in lite gammalt skrivet, som påminelse för mig själv mest... från 0506 tror jag.

Vilken tur att vi har vår Liam!

Oranga huvudfotingar över hela bordet - dem är ju det finaste mamma vet!
Och när man åker vagn med lillebror så är det bäst att man håller i honom riktigt hårt! "Inte tappa Måns!"
Vet du en dag så drack han så mycket mjölk att det rann ända ned i tårna.. det är sant!
Och när Liam blir stor, lika stor som pappa, då ska han bli brandkåren.

Vilken tur att vi har vår Liam =)

*********************

Måns har alltid varit av den hjälpsamma naturen.

Han städar och fejar och torkar av bordet. Tackar så snällt efter maten och sliter tag i sin tallrik när man ska lyfta ned honom från barnstolen, så att han också kan bära undan sin tallrik efter maten - precis som storebror gör! Å fylla tvättmaskinen, slå igång diskmaskinen, plantera blommor och vattna gräsmattan är han en hejare på.

Ligger mamma eller pappa på golvet när man busar så blir han väldigt besvärad. Upp med föräldern, dra dem upp i håret brukar fungera väldigt bra! Och katten måste ju vara döhungrig så fort man ser henne, eller hur!? Det är bara att försöka slita tag i henne och bära henne fram till matskålen. Men hon är svår att bära på.. bakbena hänger liksom efter... ;)

Krydda maten gör han gärna och hämtar skorna åt storebror. Så får man ju inte glömma att borsta tänderna på mamma, hon kan vara rätt glömsk utav sig. Det är ett fasligt besvär man har ;)

Och om farmor är barnvakt när mamma och storebror ska till sjukhuset, så är det ju inte alltid hon förstår att det är dags för lilleman att sova. Då får man helt sonika ta henne i hand och leda henne fram till skrindan, peka och gestikulera "Där! Där i skrindan ska jag ligga och sova nu!". Det är inte helt enkelt att vara en ettåring ibland...


fredag, januari 20, 2006

Könsroller

När Liam blir lika stor som pappa så ska han köra bil. Och när han blir lika stor som mamma så ska han laga mat. Allt enligt hans egen utsago.

Hmm... vad är det för stereotypa könsroller vi för över på våra barn?
Jaja, snart har jag körtkort. Men jag tror att vi besparar oss från Emils matlagningskonster ändå... ;)

torsdag, januari 19, 2006

En till mamma

En järntablett till mamma. Idag kom jag ihåg att ta den.
Det kanske inte är sååå konstigt att jag är övermäktigt trött... och yr.

Imorgon mer järn.

onsdag, januari 18, 2006

Laddad

Nu har jag
satt igång diskmaskinen
lagt fram barnens kläder till imorgon
laddat välling
laddat kaffe
laddat tvättmaskinen och satt den på fördröjning.

Nu ska jag bara duscha och sedan sova.


Påminnelse till mig själv:
Nästa gång Emil ska iväg en vecka på kurs, så jag jag iväg veckan innan på spa.
Jag är trött, jättetrött.

Två veckor kvar till ultraljud. Känner mig fortfarande bara fööör stor!

tisdag, januari 17, 2006

En gång i tiden...

Sitter och tittar igenom lite bilder inför min mammas 50-årsdag. Trillade över den här, tagen den 7/10 -05, dagen innan jag och Emil gifter oss. En lite suddig, icke smickrande bild men titta, TITTA - vad SMAL jag är!!!

Sitter här med bulan på magen och känner mig enorm. Saknar mig, min kropp och mina kläder.
Jaaa, jag vet - det är tillfälligt, värt varenda kilo, osv. Men under tiden vill jag sitta här, titta på bilder och sakna... ;)

Appropå sakna, jag saknar Emil!! Måndag var lång, tisdag ännu längre och nu är det tre långa dagar kvar innan han kommer hem igen.

Jag är en ensam flodhäst...

måndag, januari 09, 2006

Hunden Åsa

Ikväll när Liam kom in efter att ha varit ute en stund med Emil, så hade han en låtsashund med sig in.

Hunden sprang och lekte och Liam sparkade boll åt henne.
Jag frågade vad hunden hette, svaret var självklart - Åsa!

*vinkar till Åsa* =)

söndag, januari 08, 2006

Pottsnack

Liam har varit lite svår att få och gå på toaletten. Han har bara velat gå på sin potta, bekvämt tror jag. Inte så att det har varit några problem när man är iväg någonstans, då kan han gå på toaletten. Men hemma har han bara velat sitta på sin potta.

Jag tyckte att jag hade fått nog utav att tömma pottan här hemma hela tiden, så jag hra varit på Liam lite grann och propsat på att han ska gå på toaletten.
- Stora killar går inte på pottan, de går på toaletten, sa jag i hopp om att han skulle hålla med mig.
- Jaha, blev hans svar. Inte jag!
Bah! Smart unge. ;)

Så för några dagar sedan plockade jag undan pottan. Jag har velat haft den framme för Måns skull, men eftersom han skricker högt och springer så fort han kan bara man nämner ordet potta, så dröjer det säkert ett tag till innan han är intresserad.
Och inte var det någe problem för Liam heller. Han konstaterade att pottan var försvunnen och gick på toaletten istället. Funkar hur bra som helst!

fredag, januari 06, 2006

Skratt och hormoner

Måns skrattar ibland i sömnen. Det är jättemysigt! Allt från lite småfnitter till riktigt gapskratt. Och killar man honom då så skrattar han ännu mer, utan att vakna.
Det är bland det mysigaste som finns - sovvarm Måns i söt-pyjamas som skrattar så att groparna i kinderna djupnar så sött.

Själv skrattade jag inte sådär fruktansvärt mycket igår. Istället grät jag stora, stora tårar för att jag inte längre har några kläder som passar. Mina vanliga kläder är för små och mammakläderna för stora (antaligen ganska uttöjda sen sist). Jag blir tokig, jag har verkligen ingenting att sätta på mig. Det enda som sitter som att det ska, utan att klämma åt eller hasa ned eller så, är mjukisbrallorna. Hur kul är det?!
"Hej här kommer jag - Preggo-Millan - som inte går någonstans utan mina sunkiga mysbyxor". Gaaahh jag blir tokig! Och igårkväll grät jag och sedan åkte Emil och köpte hamburgare till middag och sen somnade jag i soffan och sov tre timmar. När jag vaknade var det redan kväll och Emil hade nattat båda barnen.
Inte en av mina ljusaste stunder...

Idag har varit något bättre... men jag drar fortfarande omkring här i mina mjukisbyxor och suckar djupt. Imorgon ska vi på 30års-kalas. Vad tycker ni marina eller gråa mjukisbyxor?

måndag, januari 02, 2006

vecka 13+5

eller nåt sånt...

Liam

Det är så underbart att se, när jag talar om för honom vilken underbart härlig unge han är. Att han är världens bästa, världens finaste och världens duktigaste. Hur det glimmar till i ögonen på honom och hur han ler.
Jag ser att han blir längre av mina ord, att de bygger en grund i honom. Och vartenda ord är helt sant!

Ska han verkligen behöva bli större nu? Kan han inte alltid vara min nästan fyraåring som inte behöver ha större problem i världen än att de kan lösas av en mammas kram. Full med tro på sig själv.

söndag, januari 01, 2006

nytt år

Så var jul och nyår över. Det har varit hektiskt men roligt!

Julafton började med traditionell jullunch hos svärmor.
Sedan fortsatte vi firandet hemma hos systeryster med bror, mor och alla respektive - och så vi såklart! Knyt med massa gott på bordet. Att man aldrig kan låta bli att överäta till julen ;).
Och barnen fick så många och så fina julklappar! Bland annat kom tomten med skidor till Liam och Måns, och sen stod Liam där i hallen hemma hos Madde med fötterna på skidorna och stavarna i hand. Han ville åka på en gång, men ute var det ju helt bart.
Till juldagen blev det dock bättre skidväder, och efter ännu en julmiddag och paket hemma hos svärfar så åkte Liam skidor en stund på kvällen medan Måns sov i (den nya) pulkan. Liam var jätteduktig, togs sig framåt i den djupa snön och hade sånt tålamod. Visade rätta stilen i lilla backen med böjda knän och uppdragna stavar längst med sidorna. =)

Juldagarna har varit lugna och sköna med Emil hemma. Vi har mest bara tagit det lugnt och funderat mycket över framtida husbygget... eller ombygget kanske det ska kallas.
Nyår firade vi hemma hos Andreas och Fia. God mat och gott sällskap och vi var nog inte hemma förrän vid tretiden efter taxifärd hem. Och inatt åker Andreas, Fia och barnen till Lanzarote - orättvist! ;)

Så har vi beställt torktumlare! Den var tyvärr restnoterad och dröjer alltså ända till vecka fem innan den kommer. Men äsch, en torktumlare - det ska bli såå skönt att jag kan vänta några veckor till när jag vet vad som kommer. :)

Fick antagningsbesked till de kurser jag har sökt till nu i januari. Inga konstigheter, utan jag får läsa båda. :) Så måste jag skicka in ansökan till csn också.. kanske är bra att ansöka om studiemedel och man vill ha det. ;)

Några bilder:
Liam är redo att åka pulka
Högst upp på åsen
Stiliga bröder på julafton hemma hos farmor.