fredag, november 25, 2005

Grötmys

Båda barnen är sjuka. Måns sover invirad i en filt i famnen eller en stund i soffan. Liam gick upp till sin säng och kröp ned en stund.
Först vaknar Måns och sedan Liam, lite piggare, stärkta av sömn. Väl ner för trappan upptäcker Liam, till sin förtjusning, att en kastrull med tomtegröt precis har plockats ur ugnen. Han försäkrar sig om att varken mamma eller pappa har ätit upp gröten. Nej då, vi lovar att vi inte har ätit upp allt.
Stor portion till Liam och Måns vill också ha. Trötta, sjuka barn och tomtegröt att fylla magen, så mycket som bara går ner.

torsdag, november 24, 2005

Barnfritt

Barnen sover hos farfarn och Lillan, och jag och Emil har tagit en snabbtur på stan. Det blev några julklappar till barnen och indisk mat. Och imorgonbitti är det inga barn som väcker mig!! Jag ska sova till nio tror jag!!! :D

Letade efter mammakläder till mig också. Det är minst sagt en utmaning nu att hitta kläder i garderoben som går över mage enormus. Jag hittade en kartong med några mammabyxor, så den biten har löst sig. Men alla tröjor verkar ha försvunnit. De vanliga tröjorna är plötsligt alldeles för korta... slutar någonstans mitt på naveln. Inte så snyggt!
Så jag rusade in på HM i hopp om att hitta några snygga och billiga mammakläder. Men där var det något slags blå-lila tema på alla mammakläder = inte mina färger.
Tack och lov så är ju det övriga modet rätt snäll mot växande magar, så på Vero Moda hittade jag dessa kreationer:
Måste ju också visa fyndet som vi gjorde på Myrornas! Visst är den snygg!! Kostade 35:-, och nu måste vi bara bestämma vem av pojkarna som ska få den.. eller om den ska ges till båda två.

Annars då.. borde plugga kemi istället för att sitta här.
Ont i ryggen också! Första känningarna på foglossning kom för några dagar sen och nu är den ett faktum varje eftermiddag/kväll. Efter en dag på fötter så vaggar jag nästan fram. Åhhh... redan nuuuu?! Jag har ju massvis med veckor kvar och vill inte ha ont redan nu!
För den som undrar, dagens siffror:
Du är i första trimestern (av tre)
Du är i 2:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 2:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 8:e veckan (av 40)
Du är i v8+0 (av 40+0)

fredag, november 18, 2005

Japp jag är på smällen!

Jag tycker att det luktar gott från korvstånden, fantiserar om en kokt med bröd och ville slita en nygrillad ur händerna på en kille idag. Det är sant, jag som avkyr korv, detta händer bara när jag är med barn. Det trista är att det smakar precis som vanligt med korv även när jag är gravid, alltså superäckligt! Det är bara min knäppa kropp som tror att jag vill ha det... japp jag är gravid!

Bildbevisen då:
Hjälp vart ska detta sluta är allt jag kan tänka! :S

Lägger in två referensbilder tagna precis i början av graviditeten. Ja, nåt har ju hänt i magtrakten.. ;)

måndag, november 14, 2005

Mår illa

Jepp, jag mår illa! Och ungarna stinker av kaviar! Fast jag får väl skylla mig själv när de ber om kaviar och jag säger ja. Big mistake!

Det regnar och jag är trött och mår illa. (Tycker ni att jag tjatar, prova att må illa själv då!)
Skulle helst bara vilja krypa tillbaka ned i sängen, läsa tidningen och sova en stund. Barnen är inte lika pigga på den idén. Antar att det är väl bäst att bara rycka upp sig, bädda sängarna, fylla diskmaskinen och dra på barnen regnkläder.
Orkar vi ned till öppna förskolan idag? Tveksamt...

Måste läsa mer kemi! Två veckor kvar till slutprov och jag är allt annat än redo.

söndag, november 13, 2005

Fars dag

Idag mår jag illa. Men det går kanske över om jag äter något, eller vad tror ni? Funderar på om jag ska orka lyfta rumpan och gå och sätta på kaffe. Hämta tidningen och väcka Emil på Fars dag med lite frukost. Snart så..

Matteprov i torsdags. Gick bra tor jag, kändes faktiskt riktigt, riktigt bra! Kul, för jag hade inte inte hunnit med att läsa in det sista, men det gick ändå. *glad*

Nu i helgen köpte vi nya sängar på ikea. Oj, vad stort det blev med 180 breda istället för 120. Vaknade i natt av att jag hade lagt mig på tvärsen över sängen, nu vet jag hur ungarna känner *s*. Nu ska vi bara köpa nytt dubbeltäcke och nya påslakan och så. Det gååår ju inte att sova under olika täcken - kallt och ensamt!

Nu kaffe och tidning!

söndag, november 06, 2005

Tidsoptimist

Pluggar, pluggar, pluggar! Flitig som ett bi... eller vad är det man säger? Studieplanen är fullspäckad fram till den 8 december, då sista slutprovet är. Och ska jag lyckas att hålla tidsplanen, så gäller det att knappt plocka näsan ur studielitteraturen.
Det blir nog bra! Skönt att slutprovet är så pass tidigt så att man sen kan koncetrear sig helt på jul och julklappar och allt det.

Magen har svullnat till oanade proportioner! Är det för att man vet att man är gravid nu? ;) Måste ta en bild sen och lägga in..

Har släppt allt dåligt samvete inför att skicka ut tackkorten från bröllopet iaf. De kommer att skickas ut, men det blir först när plugget är avstökat. Lyssnade med de nygifta bekanta.. och det verkar som de som var snabbast med att skicka ut sina tackkort tog fyra månader på sig. Skööönt... januari nån gång då borde våra ut, utan att man behöver känns sig som en skurk! =)

Har ett enormt sug efter att köpa lite nya kläder! Känns som om min garderob behöver lite nytt. Meeeeen jag gissar att det inte är någon bar ide att köpa nya "vanliga" kläder. Fortsätter det i den här takten så får jag börja använda mamma-kläder i v.8-9 = snart! Får vänta och inhandla lite nytt med magplats istället. Vet heller inte riktigt vart mina gamla mammakläder tog vägen i flytten, kastade? Hmm, får skicka ut Emil till förrådet och mössen att leta.

Nej, här har jag inte tid att hänga...