måndag, oktober 31, 2005

By the way

Förra veckan var det nästan vinter...




Så var det dags igen...

En trea.. vem hade trott det!? Väldigt många tydligen om man läser vad flera bröllopsgäster spådde i framtiden för oss i vår gästbok. Inte anade vi att de skulle få rätt så snart!
Visst fanns tankarna på en trea, men de var inte klara ännu...
Men så var det visst, det ligger en trea och väntar på oss. I början av juli månad borde han göra sin entre på utsidan. Om det nu går hela vägen...

I fredags hade vi en liten spökfest. Läskig mat, spindeltårta, lakan och ett besökande spöke = barnen hade roligt! =)

Spindelnät i choklad till tårtan

Liam som spöke

Busande ungar.. och busigast var Måns! =)


torsdag, oktober 27, 2005

Det måste vara kärlek

Ikväll kom Emil hem med en ny kaffebryggare!
Ja, jag älskar honom! :D

Status

Brrr vad jag fryser! Det är charmigt med gamla hus till vinterkanten. ;)

Fortfarande bara pulverkaffe.

Nästa vecka är jag gräsänka hela veckan.

Veckan därpå har jag matteprov, hur jag nu ska hinna med och plugga till det.

Men värst av allt - jag fryser! Måste på med vinterkläderna och gå ut en stund, så att det känns varmt när man kommer in igen.

Inte kan man sätta på en kanna med puttrande varmt kaffe heller. Måste köpa ny kaffebryggare omgående.

tisdag, oktober 25, 2005

Årsförbrukning av kaffebryggare

Hur många kaffebryggare kan man förbruka på ett år? Hur många kaffekannor kan man ha sönder?

Idag gick den fjärde kaffekannan (och därmed hela kaffebryggaren) i ordningen, tror jag. Finns det någon sort där man kan köpa nya kannor till bara, är det nån som sett en sån? För det känns så himla trist att hela tiden köpa nya bryggare när det bara är kannan som krashat.

Får se hur många dagar vi står ut med snabbkaffe innan en ny inhandlas... *suckar litegrann*


Kvällsmonster

Vid läggdags delar Liam ut uppgifter till alla i familjen. Varje kväll brukar vi få bli olika sorters djur, och ikväll är det tydligen något slags monstertema...

Liam:
Jag är ett pajmonster (hajmonster - H är svårt för vår stora herre).
Pappa - du får vara en bjön (björn) som säger GROUWWW _högt_!
Måns är ett sälmonster!

Så vänder han sig då mot mig, och jag undrar förståss vilket skräckinjagande skäpnad som jag ska få anta.

Liam:
Mamma - du får vara en godisgris!


Gosse, du anar inte hur rätt du har! ;)

fredag, oktober 21, 2005

Nattsnurr

Alldeles för sent på kvällen.. borde sova. Men det snurrar så många tankar i mitt huvud som jag inte riktigt kan släppa. Hjälper nog inte heller att jag tokdäckade på vardagsrumsgolvet(!) när det var dags att natta barnen. Emil fick lägga barnen själv... jag sov. ;)
Vaknade när han kom ned igen och jagade upp mig till sängen.
Och där sov jag tills mannen och yngsta sonen kom och gjorde mig sällskap... och då vaknade jag till och tankarna började snurra igen. Så här sitter jag nu...

Imorgon ska jag till tandhygeinisten, så Emil får ta en kort, kort fredag på jobbet. Hem och ta barnen så att jag kan åka på roligheter *hua*. Sen hämtar de upp mig så far vi ned till mormor i Hälleforsnäs. Skoj ska det bli, var evigheter sedan vi var där.

Hittade en rolig länk förresten, när jag letade efter en hemsida för cederbladsskolan (vilket verkar saknas för övrigt).


Oroar mig för mycket, ska sova istället..

tisdag, oktober 18, 2005

Tröttdag

Tröööött dag idag.. sitter här och längtar tills Emil kommer hem. Måste nog gå upp och vila en lite, liten stund då, innan jag måste iväg på kemilabb. Usch, ingen lust och ingen ork, men måste man så måste man. Hade hoppats att Måns skulle somna så snällt idag också, så man fick lite lugn och ro. Men han har plötsligt börjat strula jättemycket vid dagsvilan och vill inte alls längre. Minns att Liam hade nåt liknande i samma period, att han ville börja hoppa över dagsömnen men inte orkade. Jobbigt är det hur som helst, för trött är han Måns. Och då blir han lätt stökig och bråkig och inte alls rolig att ha vaken och med.

Jag skulle gärna gått och lagt mig på sängen med honom, men han kommer säkert bara att busa och jag bli supertrött istället. Bättre att försöka hålla igång, istället för att bli sömning och irriterad.. vilket man lätt blir ändå en dag som denna.

Känner dessutom att jag borde plugga kemi istället, för att inte tala om matten som jag har släppt helt och behöver massor med tid för att komma ifatt. Och så dessa förbenade tackkort! När ska jag hinna med och skriva dem? Vill ju inte direkt skicka ut de i samband med julkorten.. :/

Men vi hade en urmysig helg iaf! I lördags var vi mest hemma och grejade och städade lite, handlade på kvällen. Sen på söndagen åkte vi på julmarknad i Österbybruk. Det såå roligt!! Att vi inte har upptäckt den marknaden förr - dit måste vi igen nästa jul. Köpte rökt vitlökskorv, vitlökssenap, olika godissorter bl.a. fudge med pepparkakssmak och två tomtar och en påskkyckling.

Sen skyndade vi oss tillbaka till stan igen, för klockan 13.50 skulle jag och Liam gå och se på bio tillsammans med Noel och Fia. Madagaskar blev premiärbion för killarna. De tyckte nog om det tror jag, satt stilla som ljus iaf i 1½ timma. Fast det Liam pratade mest om efteråt var helikopterkarusellen som han och Noel fick åka... det var tydligen det roligaste ;).

Bilder, vill visa er bilder, men jag har varit väldigt dålig att fota den sista tiden. Måste bättra på det och meeer! Ska ordnas! =)

Och dagboken... jag är alldeles för slö märker jag ;)